Vakanties in de uitverkoop

01-01-2011

Vakanties naar de zon en weekendjes weg gaan de komende jaren letterlijk in de uitverkoop.
Zowel voor een weekje Middellandse Zee, een verre reis naar de Caraïben of een weekendje Barcelona zal fors minder hoeven te worden betaald, nu de reisbranche zich opmaakt voor een nieuwe prijzenslag.

"Vakanties, vliegtickets en hotelkamers zijn 'commodities' geworden, bulkgoederen die voor de scherpste prijs worden ingekocht en verkocht", aldus Fred Verlinden van Stip Reizen, de 'Aldi'-reisverkoper die de komende jaren fors wil groeien.
 
Ook andere prijsvechters als Kras willen tegen nog lagere prijzen overgebleven bedden en hotelkamers inkopen, terwijl daarnaast maatschappijen als KLM en Transavia mee omlaag moeten met het almaar groeiende aanbod van goedkope vliegtickets.
 
De voordelige reisbureauketen D-reizen heeft deze maand, analoog aan supermarktmoeder Dirk van den Broek, zelfs een heuse inkooporganisatie opgericht om goedkoop bedden en hotels in te kopen en deze vervolgens als 'speciale aanbieding' of onder een eigen huismerk te verkopen.
 
Met de 'zonknallers' wordt vol ingespeeld op de huidige trend in de reiswereld, waarbij Nederlanders niet alleen steeds later boeken maar - mede door de economisch mindere jaren - vooral de prijs een steeds doorslaggevender rol speelt.
 

Paar tientjes
"Er is geen enkele merkentrouw meer.
Als een weekje Turkije op internet 399 euro kost, zoekt men net zo lang tot dezelfde trip voor 369 euro is gevonden.
Voor een paar tientjes voordeel boekt men dan bij een andere touroperator, ook al was men tevreden over de vorige. Dat drukt de prijzen enorm", aldus een reisexpert.
De reisbranche probeert tegelijkertijd het voor hun ongunstige late boeken tegen te gaan door al hogere vroegboekkortingen, reischeques en andere voordeeltjes voor de klant. Een deel - vooral gezinnen - springt daar slim op in, maar veel Nederlanders wachten ondanks de scherpe december- en januariaanbiedingen gewoon rustig af.
"Er is immers altijd wel capaciteit te vinden", zo klinkt het in de sector.
Wie wil wachten en niet te kritisch is, kan steeds vaker goedkoper op vakantie in plaats van - zoals vroeger vaak gevreesd - duurder.
Zelfs reisjes naar Bali of Curaçao worden door veel reizigers slechts een paar weken van tevoren geboekt.
 
 
Bron: de telegraaf.

Vakantienieuws

Waar gaan we komende zomer naartoe op vakantie

03-04-2024

Ook dit jaar blijven Duitsland, Spanje, Frankrijk en ons eigen land onverminderd populair als vakantiebestemming voor de zomer vakantie.
Maar ook de duurdere reizen met het vliegtuig...



Lees het gehele bericht »»

Uitgelicht - Presqu'Ile de la Touques 4p8p

Land - Frankrijk
Plaats - Deauville
Max. Personen - 8

Uitgelicht - Presqu'Ile de la Touques 4p8p Harbour

Land - Frankrijk
Plaats - Deauville
Max. Personen - 8

Uitgelicht - Bugambilia

Land - Spanje
Plaats - Campos
Max. Personen - 6

Uitgelicht - Sa Figuera Blanca

Land - Spanje
Plaats - Buger
Max. Personen - 4