Beste skigebied 2010 kitzbuheler Alpen

De Kitzbüheler Alpen (Tirol) is verkozen tot beste skigebied van de Alpenlanden 2010 door de prestigieuze Top-of-the-Mountain Club. De wintersportbestemming scoorde hoog op haar sneeuwkwaliteit en de gecombineerd skipas.
 
Jaarlijks reikt de prestigieuze Top-of-the-Mountain Club een groot aantal awards uit; uiteenlopend van beste après-ski bar tot beste event en beste hotel. De meest begeerde prijs van de verkiezing is de award ‘Beste Skigebied van de Alpenlanden’.
De Kitzbüheler Alpen AllStarCard biedt toegang tot de pistes van 7 aaneengesloten skigebieden. Door de intensieve onderlinge samenwerking en miljoenen investeringen in moderne liften (met name 6- en 8-persoons liften), komt de Kitzbüheler Alpen tegemoet aan de wensen van iedere wintersportliefhebber.
De Kitzbüheler Alpen AllStarCard, met 1.081 km aaneengesloten pistes (variërend van 800 tot 3.000 m) was één van de doorslaggevende factoren voor de winst van de award.
De Kitzbüheler Alpen AllStarCard is een samenwerking van de aangesloten skigebieden Kitzbühel, SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, Skiregion Schneewinkel, Hochtal Wildschönau, Alpbachtal, Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang en Zell am See-Kaprun (inclusief gletsjer Kitzsteinhorn 3.203m). Een 3-daagse skipas kost € 120 voor volwassenen, € 60 per kind.
 
Investeringen
Investeringen in moderne skiliften, en sneeuwkwaliteit droegen bij aan het oordeel van de jury. In totaal is er ruim € 60 miljoen geïnvesteerd in 9 moderne liften en sneeuwkanonnen. Door de komst van de moderne 6- en 8-persoons liften worden wachtrijen beperkt, en hebben wintersporters meer tijd om te skiën. De kwaliteit van kunstmatige besneeuwing is gegarandeerd, met nieuwe sneeuwkanonnen en waterreservoirs.
Met deze award treedt de Kitzbüheler Alpen in de voetsporen van prominente skigebieden zoals Sölden en Ischgl. De skischool Wilder Kaiser in St. Johann in Tirol, ook in de KitzAlps gelegen, wist de award ‘Beste Skischool’ in de wacht te slepen.

Vakantienieuws

Waar gaan we komende zomer naartoe op vakantie

03-04-2024

Ook dit jaar blijven Duitsland, Spanje, Frankrijk en ons eigen land onverminderd populair als vakantiebestemming voor de zomer vakantie.
Maar ook de duurdere reizen met het vliegtuig...



Lees het gehele bericht »»

Uitgelicht - Casa Rural

Land - Spanje
Plaats - Torrelles de Foix
Max. Personen - 6

Uitgelicht - Drugstore A B

Land - Spanje
Plaats - Roses
Max. Personen - 8

Uitgelicht - Norfeu Park 2-4

Land - Spanje
Plaats - Roses
Max. Personen - 5

Uitgelicht - Drugstore A E

Land - Spanje
Plaats - Roses
Max. Personen - 6
GOGO jongerenreizen