Zeven geldtips voor uw vakantie

AMSTERDAM-17-05-2011

Het is bijna weer zomervakantie, met zoals elk jaar de vraag: waar gaan we heen? Pakken we het vliegtuig naar een verre bestemming of blijven we dichter bij huis en wordt het een vakantie met de auto? Waar u ook naartoe gaat, de vakantie wil nogal eens een gat slaan in uw portemonnee. Daarom zeven geldtips voor een onbezorgde zomer.
 
 
1. Last minute
Last minute staat voor veel reizigers voor goedkoop. Wilt u iets voor een prikkie, dan boekt u op het laatste moment. Maar ook vroegboekers kunnen prijsvoordeel behalen. Bovendien hebt u dan de zekerheid dat u in de gewenste week naar het vakantieland van uw voorkeur vertrekt.
 
2. Reisverzekering
Nog hele volkstammen sluiten bij het boeken van een vakantie ook direct bij touroperator of reisbureau een reisverzekering af. Die is echter vaak beter apart af te sluiten. Veelal kan dat nog op internet, tot net voor vertrek. Op die manier kunt u de voordeligste verzekeraar kiezen, de verschillen in premie zijn soms fors. Maakt u veel korte trips, dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.
 
3. Dubbel gedekt
Kijk goed naar de dekking van een reisverzekering. Het kan namelijk voorkomen dat sommige onderdelen al door een andere verzekering zijn gedekt. Dan betaalt u twee keer premie voor hetzelfde. Medische kosten in het buitenland worden vaak ook gedekt door de zorgverzekering, al is er alleen volgens het Nederlandse tarief een dekking. Wat veel mensen niet weten is dat ook hun reisbagage al verzekerd kan zijn, door de inboedelverzekering thuis. Let wel op de voorwaarden van die dekking.
 
4. Budget
Op vakantie willen we veelal niet te veel aan geld denken, met het resultaat dat de portemonnee snel leeg is. Door uzelf van tevoren een dagelijks budget te geven, houdt u de kosten enigszins in de hand. En natuurlijk kan het op een dag best een beetje meer worden, dan bent u de volgende dag wat zuiniger.
 
5. Vervoer
Met goedkope tickets van prijsvechters zoals Ryanair en EasyJet kan vliegen een snelle en goedkope keus zijn. Voor de echt goedkope stoelen moet u er echter wel vroeg bij zijn. Ook per trein kunnen de kosten echter meevallen. In Europa gelden in een groot aantal landen kortingskaarten. Houd bij een kostenvergelijking tussen vliegtuig en trein rekening met de plek van aankomst. Een treinstation is vaak in het centrum van de stad, maar vooral bij goedkope vluchten zal er vaak niet op het dichtstbijzijnde vliegveld worden geland.
 
6. Mobiel bellen
Mobiel bellen vanuit het buitenland kan nog steeds een hoge rekening opleveren. Gebeld worden kost ook geld. Zet daarom in ieder geval de voicemail uit, want u betaalt ook voor inkomende gesprekken.
 
7. Boek online
Controleer of kaartjes voor evenementen, attracties, theatervoorstellingen of openluchtmusea die u op vakantie wilt bezoeken, online niet goedkoper zijn. Een e-ticket is vaak simpelweg in Nederland te boeken. Dat is vaak goedkoper en u vermijdt daarmee lange wachtrijen op de plaats van bestemming.
 
 
 
 

 
 
Bron: de Telegraaf.

Vakantienieuws

Wat nu als er negatief reisadvies wordt afgekondigd terwijl je net op die bestemming bent?

01-03-2020

Als je al op reis bent en het reisadvies net is veranderd in code rood,
dan moet de reisorganisator hulp en bijstand bieden.
 
Alles wat in een...Lees het gehele bericht »»

Uitgelicht - Le Méditerranée

Land - Frankrijk
Plaats - Argelès Sur Mer
Max. Personen -

Uitgelicht - Center Parcs Les Ardennes

Land - Belgie
Plaats -
Max. Personen -

Uitgelicht - L'Eau Vive

Land - Frankrijk
Plaats - Carennac
Max. Personen -

Uitgelicht - Les Balcons de l'Océan

Land - Frankrijk
Plaats - Biscarrosse
Max. Personen -
GOGO jongerenreizen