Wintersporters moeten zich opmaken voor files

(Novum) - De ANWB waarschuwt dat het zaterdag druk kan worden op wegen richting de Alpen. Vrijdag begint voor ongeveer vierhonderdduizend mensen uit Zuid-Nederland de voorjaarsvakantie en carnaval. Iets meer dan de helft vertrekt voor een vakantie naar het buitenland.

In Nederland wordt het niet erg druk op de weg, verwacht de ANWB. In het zuiden van Duitsland beginnen dit weekeinde echter ook de schoolvakanties, waardoor vooral zaterdag al vroeg in de ochtend lange files staan op onder meer de A7 van Ulm naar Füssen, de A8 van München naar Salzburg en de A9 van Neurenberg naar München.

Ook in Frankrijk zijn files te verwachten op onder meer de A40 van Mâcon naar Genève en de A43 van Lyon naar Albertville. Op de wegen rond onder meer Grenoble en Moûtiers kunnen weggebruikers tevens files verwachten vanwege vertrekkende en terugkerende wintersporters.

Oostenrijk en Zwitserland maken zich eveneens op voor een druk weekeinde. Zaterdag staan er al vroeg in de ochtend files bij de Tauerntunnel op de A10 van Salzburg naar Villach en de A12 tussen Kufstein en Innsbruck. De Zwitsers verwachten dit weekend volgens de ANWB de grootste drukte op onder meer de A2 van Bazel naar St. Gotthardtunnel.


Vakantienieuws

Waar gaan we komende zomer naartoe op vakantie

03-04-2024

Ook dit jaar blijven Duitsland, Spanje, Frankrijk en ons eigen land onverminderd populair als vakantiebestemming voor de zomer vakantie.
Maar ook de duurdere reizen met het vliegtuig...



Lees het gehele bericht »»

Uitgelicht - Pierre & Vacances Résidence Eurobuilding 2

Land - Spanje
Plaats -
Max. Personen -

Uitgelicht - Pierre & Vacances Résidence Mallorca Deya

Land - Spanje
Plaats -
Max. Personen -

Uitgelicht - Roompot De Graaf van Egmont

Land - Nederland
Plaats -
Max. Personen -

Uitgelicht - Vakantiedorp Noiseux

Land - Belgie
Plaats -
Max. Personen -