Torremolinos en Kaapverdische eilanden populair bij vroegboekers

16-02-2017

Met name Spanje is een veelgekozen bestemming bij Nederlanders die hun vakantie voor de lente en zomer al hebben geboekt.
Uit een overzicht van hotelvergelijkingssite Trivago blijkt dat kustbestemming Torremolinos in opkomst is als vakantieoord. Ook de Spaanse stad Valencia is populair met een negende plek in de top tien.
 
Nederland bezet drie plekken in de top tien. Met name Zuid-Limburg is in trek: Maastricht (plek twee) en Valkenburg (plaats zes) worden vaak geboekt. Rotterdam sluit de top tien af.
 
Kaapverdische eilanden
Ook TUI ziet het aantal boekingen naar Spanje alleen maar toenemen, maar dan vooral vakanties op eilanden als Gran Canaria, Mallorca en Ibiza.
 
Opkomende bestemmingen zijn volgens TUI de Kaapverdische eilanden en in Europa Montenegro, Kroatië en Macedonië. Meest opvallende "nieuwkomer" die opvalt in de boekingen is Suriname.
 
Ook het aantal reizen naar Gambia is weer flink toegenomen, nadat in januari de noodtoestand werd uitgeroepen naar aanleiding van de politieke crisis in het Afrikaanse land. Volgens TUI is het een populaire overwinterplek, maar willen veel Nederlanders ook in de zomer naar Gambia.  
 
Bij reisorganisatie Corendon staat Turkije bovenaan bij de zomerboekingen, gevolgd door Griekenland en Spanje.
 
 
Bron: NU

Vakantienieuws

ANWB wil dat gemeente inzet op fietsveiligheid

28-02-2018

De ANWB wil dat gemeenten meer werk maken van de veiligheid van fietsers.
Verkeersveiligheid is in de vergetelheid geraakt. We merken onvoldoende urgentie in de gemeenteraden. Het is...Lees het gehele bericht »»

Uitgelicht - Ferienpark Scharbeutz - Ostsee

Land - Duitsland
Plaats - Scharbeutz
Max. Personen -

Uitgelicht - Vrijrijck Heivlinder

Land - Nederland
Plaats - Ermelo
Max. Personen -

Uitgelicht - Pierre & Vacances Résidence Le Clos d'Eguisheim

Land - Frankrijk
Plaats - Eguisheim
Max. Personen -

Uitgelicht - Pierre & Vacances Résidence Les Embruns

Land - Frankrijk
Plaats - Deauville
Max. Personen -