Ardennen Tip

Zwolle 26-08-2010

De Ardennen (Frans: Ardennes, Waals: Årdene) vormen een bosrijk laaggebergte in oostelijk België (het grootste deel van Wallonië), Noord-Luxemburg en een klein stukje aangrenzend Frankrijk.
Het is de westelijke uitloper van een massief van leisteen waartoe ook het ten oosten van de Ardennen in Duitsland gelegen Eifelgebergte behoort.
 
Er bestaan twee indelingen ten aanzien van welk gebied precies tot de Ardennen behoort.
 
De ene betreft een geologische indeling. Hierbij gaat het om het eigenlijke Ardense heuvelland. De grenzen hiervan worden min of meer gevormd door de rivier de Vesder en het daarboven gelegen Land van Herve in het noorden en de rivier de Semois en het daaronder gelegen Belgisch-Lotharingen (ook wel Gaume genoemd) in het zuiden. De westgrens betreft de schisteuze depressies van de Fagne en de Famenne en de oostgrens de Eifel.Tussen de Fagne-Famenne en de Ardennen ligt een slechts enkele kilometers brede kalksteenformatie, de Calestienne.
 
De andere is een toeristische en cultureel-landschappelijke indeling, de ruime opvatting. Hierbij worden ook de gebieden rondom het eigenlijke Ardense heuvelland tot de Ardennen gerekend zoals de Condroz, de Fagne en de Famenne, de Gaume of Belgisch-Lotharingen, het Land van Herve en de Voerstreek.
De grenzen van deze \'ruime\' Ardennen liggen bij de rivieren de Maas en de Samber in het westen, de Franse Maas bij Sedan in het zuiden, de Eifel in het oosten en het Nederlandse Zuid-Limburg in het noorden.
 
Bron:  wikipedia.org
 
 

Vakantienieuws

Waar gaan we komende zomer naartoe op vakantie

03-04-2024

Ook dit jaar blijven Duitsland, Spanje, Frankrijk en ons eigen land onverminderd populair als vakantiebestemming voor de zomer vakantie.
Maar ook de duurdere reizen met het vliegtuig...



Lees het gehele bericht »»

Uitgelicht - Belgodere 3p 6/7 Capra Scorsa

Land - Frankrijk
Plaats - Belgodere
Max. Personen - 7

Uitgelicht - Crystal Apartement F

Land - Hongarije
Plaats - Balatonföldvár
Max. Personen - 9

Uitgelicht - Beach Ap.1

Land - Hongarije
Plaats - Balatonlelle
Max. Personen - 3

Uitgelicht - Moliets 3p 6 Résidence du Golf

Land - Frankrijk
Plaats - Moliets et Maa
Max. Personen - 6