De perfecte reistas

Beste vakantie gangers,
Deze tip gaat over de juiste keuze bij het uitzoeken van de reistas die bij je reis past.
Je tas is namelijk een heel belangrijk onderdeel van je gehele reis, denk maar is aan gewichts verdeling, stevigheid, handzaamheid, flexibel, grote, gewicht.... enz
Veel mensen denken hier niet over na, logisch als je op het punt staat je verdiende vakantie te gaan houden,
dan denk je niet aan alles.
Maar laat je van te voren goed informeren over de juiste tas.
Enkele voorbeelden.
 
Model
Voor reistassen zijn er twee modellen te onderscheiden: de traditionele reistas en de trolley reistas. De trolley reistas beschikt over wieltjes waardoor je minder hoeft te tillen. In deze categorie vind je zowel de traditionele reistas als de trolley reistas. Voor trolleys met een harde buitenkant of koffers kun je ook even kijken in de categorie koffer. Ben je op zoek naar een rugzak voor op reis, zoek dan verder in de categorie rugzak.
 
Handvat en schouderband
Om de reistas gemakkelijk te kunnen dragen is het belangrijk dat hij over één of meerdere handvatten beschikt en een schouderband. Vooral als je de tas gedurende langere tijd wilt dragen is het makkelijk het gewicht op je schouder te laten rusten door middel van een schouderband. Kies voor een verstelbare schouderband voor optimaal draagcomfort.
 
Wieltjes
Wil je zo min mogelijk tillen, kies dan voor een reistas met wieltjes, de trolley reistas. Let er wel op dat deze reistas met wieltjes ook over handvatten en een schouderband bezit voor de momenten dat je de tas toch even moet tillen.
 
Trolleysysteem
Kies je voor een trolley reistas, let er dan op dat deze beschikt over een uitschuifbare handgreep: hierdoor is hij makkelijker voort te rollen. Dit trolleysysteem kan in de reistas verwerkt zijn of aan de buitenkant zitten. Kies voor een intern trolleysysteem zodat het minder snel beschadigt en onbruikbaar wordt.
 
Inhoud
De inhoud van reistassen wordt aangegeven in liter. Ga je een weekendje weg, dan volstaat een weekendtas van 40 tot 50 liter. Ga je langer reizen, dan kun je beter voor een reistas met een grotere inhoud kiezen. Dit kan oplopen tot wel 140 liter voor een kingsize reistas.
 
Leeggewicht
Het verstandig om op het leeggewicht van de reistas te letten, zodat je niet onnodig veel kilo’s hoeft te sjouwen. Het leeggewicht is het gewicht van de tas als deze niet gevuld is.
 
Herkenbaarheid
Wanneer je de reistas wilt gebruiken voor bijvoorbeeld een vlucht of in een reisgezelschap, is de herkenbaarheid een punt van aandacht. Om verwarring te voorkomen is het verstandig voor een opvallend design te kiezen of je reistas herkenbaar te maken door er bijvoorbeeld stickers op te plakken.
 
Extra's
Andere aandachtspunten bij de aanschaf van een weekendtas zijn vakjes aan de binnen en buitenkant, zodat je je spullen gemakkelijk kunt terugvinden, en de garantievoorwaarden.

Vakantienieuws

Boek nu al voor de meivakantie!!

21-03-2024

Wacht niet te lang met het boeken van de Meivakantie,
Kijk op de site naar de beste vroegboek deals en profiteer van hoge korting.



Lees het gehele bericht »»

Uitgelicht - A4+1

Land - Kroatie
Plaats - Porec
Max. Personen - 5

Uitgelicht - Las Palmeras (Benalmadena)

Land - Spanje
Plaats - Benalmadena
Max. Personen - 4

Uitgelicht - Casa Ocon - Adults Only

Land - Spanje
Plaats - Conil de la Frontera
Max. Personen - 5

Uitgelicht - Töreki Cottage

Land - Hongarije
Plaats - Siófok
Max. Personen - 3
GOGO jongerenreizen